Grillade räkor med panko och kokosflingor

Ingredienser:

2 1/2 dl panko ströbröd
1 dl kokosflingor
500 g tigerräkor, rensade och skalade med svansen kvar
1 ägg, lättvispad

Spicy tartar sås

1 dl majonnäs
1/2 msk sriracha sås
1/2 msk pressade vitlök
1/2 msk finhackade selleri
liten skvätt citronsaft

 

Tillagning:

Blanda panko och kokosflingorn i en skål.Lägg åt sidan.

Förbered tartarsåsen genom att blanda alla ingredienserna. Blanda väl. Ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 200 grader.

Torka räkorna ordentligt med hushållspapper och doppa varje räka i äggsmeten, och rulla omedelbart i kokos och pankoblandningen. Skaka bort all överskott. Doppa i äggsmeten igen och rulla sedan i kokos och pankoblandningen en andra gång. Se till att räkorna fylls med kokos och panko.

Lägg räkorna på ett bakplåtspapper i mitten av ugnen ungefär 15 min, eller tills den blir gyllenbruna.

Servera direkt med tartarsåsen. 

 

 

 
RSS 2.0