Chilikycklingwok

 

Ingredienser

  • 600 g kycklingfile
  • 3 st paprika
  • 2 msk chilli bean sauce eller black bean sauce, eller sambal oelek
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk risvinäger
  • 6 cm purjolök
  • 1 msk ljus soja
  • 3 st torkade chilifrukter eller färsk, röd chili
  • 1 tsk socker
  • 1 msk kinesiskt matlagningsvin (valfritt) eller torr sherry
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl matolja

Tillagning

 
  1. Skär kycklingen i tärningar (1x1cm) och lägg i en skål.

  2.  Tillsätt kinesiskt matlagningsvin.
  3.  Tillsätt majsstärkelse och rör runt. Låt marinera i 5 minuter.
  4.  Skiva purjolöken i centimetertjocka skivor.
  5.  Tärna paprikan.
  6.  Hetta upp matoljan i en wok eller stekpanna.
  7.  Häll försiktigt ned kycklingen i den heta oljan.
  8.  Woka i 5-10 minuter tills den är vit runtom. Lägg åt sidan men låt så mycket som du kan av oljan ligga kvar.
  9.  Lägg ner purjolök och torkad chili och fräs i någon minut.
  10.  Dämpa värmen till medel, tillsätt chili bean sauce och fräs ytterligare en minut.
  11.  Tillsätt kycklingen och rör runt. Öka värmen.
  12.  Addera socker, soja, risvinäger och rör runt. Woka i 3 minuter.
  13.  Rör ner den hackade paprikan.
  14.  Smaksätt med salt och woka 2 minuter. Servera med ris.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0