Chilikycklingwok

Ingredienser
- 600 g kycklingfile
- 3 st paprika
- 2 msk chilli bean sauce eller black bean sauce, eller sambal oelek
- 1 msk majsstärkelse
- 2 msk risvinäger
- 6 cm purjolök
- 1 msk ljus soja
- 3 st torkade chilifrukter eller färsk, röd chili
- 1 tsk socker
- 1 msk kinesiskt matlagningsvin (valfritt) eller torr sherry
- 2 krm salt
- 1/2 dl matolja
Tillagning
-
Skär kycklingen i tärningar (1x1cm) och lägg i en skål.
-
Tillsätt kinesiskt matlagningsvin.
-
Tillsätt majsstärkelse och rör runt. Låt marinera i 5 minuter.
-
Skiva purjolöken i centimetertjocka skivor.
-
Tärna paprikan.
-
Hetta upp matoljan i en wok eller stekpanna.
-
Häll försiktigt ned kycklingen i den heta oljan.
-
Woka i 5-10 minuter tills den är vit runtom. Lägg åt sidan men låt så mycket som du kan av oljan ligga kvar.
-
Lägg ner purjolök och torkad chili och fräs i någon minut.
-
Dämpa värmen till medel, tillsätt chili bean sauce och fräs ytterligare en minut.
-
Tillsätt kycklingen och rör runt. Öka värmen.
-
Addera socker, soja, risvinäger och rör runt. Woka i 3 minuter.
-
Rör ner den hackade paprikan.
-
Smaksätt med salt och woka 2 minuter. Servera med ris.