fyllda pannkakor

 

Ingredienser

 
deg
  • 500 g vetemjöl special
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 msk matolja
fyllning
  • 500 g färs
  • 300 g brytbönor eller salladskål
  • 3 st salladslök
  • 5 skivor ingefära
  • 1/2 dl hoisinsås
  • 1/4 dl sesamolja
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1.  Värm vattnet till 30-40°c. Arbeta in det varma vattnet och oljan i mjölet till en kladdig deg. Låt degen vila i en skål täckt med en fuktig handduk medan du gör fyllningen.
  2.  Ånga eller koka brytbönorna i 3-4 minuter. Använder du salldskål kan du hoppa över det här steget.
  3.  Hacka salladslök och ingefära fint.
  4.  Blanda färsen, den hackade salladslöken och ingefäran, hoisinsåsen, matlagningsvinet, sesamoljan och saltet i en stor skål.
  5.  Skölj brytbönorna i kallt vatten, hacka dem och blanda ner dem i skålen tillsammans med färsen. Använder du salladskål ska du bara hacka den fint och blanda ner den i färsen.
  6.  Mjöla en bänkyta och knåda degen tills den är smidig. Dela degen i tre lika stora bitar. Ta fram en i taget som du rullar ut och skär i ungefär pingisbollstora klumpar. Kavla ut dessa till tunna rundlar.
  7.  Lägg en degrundel i ena handen och fyll med en stor sked fyllning. Kläm successivt ihop degen längs kanten tills du omslutit fyllningen helt. Pressa försiktigt några gånger ihop degknytet mot den mjölade bänken.
  8.  Hetta upp matolja i en stekpanna och stek de tillplattade knytena 3-4 minuter på varje sida tills de blir gyllene och krispiga.
  9.  Servera med risgröt och mörk risvinäger eller ljus soja att dippa i.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0