fyllda pannkakor
Publicerat 2015-04-08 13:09:57 i
Allmänt
Ingredienser
deg
- 500 g vetemjöl special
- 3 dl vatten
- 1 1/2 msk matolja
fyllning
- 500 g färs
- 300 g brytbönor eller salladskål
- 3 st salladslök
- 5 skivor ingefära
- 1/2 dl hoisinsås
- 1/4 dl sesamolja
- 1 tsk salt
Tillagning
-
Värm vattnet till 30-40°c. Arbeta in det varma vattnet och oljan i mjölet till en kladdig deg. Låt degen vila i en skål täckt med en fuktig handduk medan du gör fyllningen.
-
Ånga eller koka brytbönorna i 3-4 minuter. Använder du salldskål kan du hoppa över det här steget.
-
Hacka salladslök och ingefära fint.
-
Blanda färsen, den hackade salladslöken och ingefäran, hoisinsåsen, matlagningsvinet, sesamoljan och saltet i en stor skål.
-
Skölj brytbönorna i kallt vatten, hacka dem och blanda ner dem i skålen tillsammans med färsen. Använder du salladskål ska du bara hacka den fint och blanda ner den i färsen.
-
Mjöla en bänkyta och knåda degen tills den är smidig. Dela degen i tre lika stora bitar. Ta fram en i taget som du rullar ut och skär i ungefär pingisbollstora klumpar. Kavla ut dessa till tunna rundlar.
-
Lägg en degrundel i ena handen och fyll med en stor sked fyllning. Kläm successivt ihop degen längs kanten tills du omslutit fyllningen helt. Pressa försiktigt några gånger ihop degknytet mot den mjölade bänken.
-
Hetta upp matolja i en stekpanna och stek de tillplattade knytena 3-4 minuter på varje sida tills de blir gyllene och krispiga.
-
Servera med risgröt och mörk risvinäger eller ljus soja att dippa i.