Thit kho tau (Sidfläskgryta med ägg)
Ingredienser:
1,5kg sidfläsk eller ribbestek
10 st ägg
1 msk fisksås marinering)
4st charlottenlök eller thai röd lök
2 st kokosnöt
1st vitlök solo
5 st färska chilli
salt
2 tsk svart sojasås
1 dl fisksås
Tillagning:
Tvätta köttet, låt det rinna ur i en durkslag. Skär sedan i grytbitar på 5-6cm stora.

Koka äggen och skala de.

Lök och vitlöken finhackas.
Marinera köttet i fisksås lite salt i 15 min.
Hetta upp lite matolja i en kastrull. Fräs löken och vitlöken tills de får lite färg. Fräs sedan köttet i 5 minuter.
Lägg i svart sojasåsen, 1 dl fisksåsen, kokosvatten ägg och chilin.
Koka upp grytan och tar bort skummet. Koka i 3 min sedan sänk till medelvärme tills köttet blir mjukt ung 20 min.
Serveras med ris.