PHO
Vietnamesisk biff och nudelsoppa (PHO)

1500 g oxsvans
8 liter vatten
4 cm ingefära
2 st gul lök
1 msk fisk sås
10st stjärnanis
5 st kardemumma kärnor
1 st kanelstång
2 msk salt
½ tsk ajinomoto
Övriga ingredienser
1 pkt risnudlar
vårlökar tunna skivor
koriander buntar hackad
thai basilika
mynta
böngroddar
lime delad
valfri nötkött tunt skivade
pho paste
sriracha chili sås
Tillagning:
1. Lägg oxsvans i en stor kastrull och häll i vatten.
2. Koka upp vattnet, när det har kokat sänk till medium värme.
3. Ta bort all skum.
4. Ta bort yttre skal på löken och skala ingefära. Lägg i kastrullen.
5. Lägg sedan i stjärnanis, kanelstång, salt, kardemumma kärnor, fisksås samt ajinomoto.
6. Låt sjuda i 5-6 timmar.
7. Koka risnudlar enl förpackningen.
8. Förberedd de övriga ingredienserna.
9. Lägg lite risnudel, vårlök, koriander, mynta, basilika och böngroddar i en skål. Lägg nötköttskivor överst i skålen.
10. Häll över buljongen.
11. Servera med pressad limesaft, pho paste och sriracha sås.
( Kan även koka upp nötkött om man inte vill äta det rått)