PHO

Traditionell vietnamesisk nudelbuljong. 
 

           Vietnamesisk biff och nudelsoppa (PHO)

 

                                                                                                                   

 

 

 

1500 g oxsvans

8 liter vatten

4 cm ingefära

2 st gul lök

1 msk fisk sås

10st stjärnanis

5 st kardemumma kärnor

1 st kanelstång

2 msk salt

½ tsk ajinomoto

 

Övriga ingredienser

 

1 pkt risnudlar

vårlökar tunna skivor

koriander buntar hackad

thai basilika

mynta

böngroddar

lime delad

valfri nötkött tunt skivade

pho paste

sriracha chili sås

      

 Tillagning:

1.       Lägg oxsvans i en stor kastrull och häll i vatten.

2.       Koka upp vattnet, när det har kokat sänk till medium värme.

3.       Ta bort all skum.

4.       Ta bort yttre skal på löken och skala ingefära. Lägg i kastrullen.

5.       Lägg sedan i stjärnanis, kanelstång, salt, kardemumma kärnor, fisksås samt ajinomoto.

6.       Låt sjuda i  5-6 timmar.

7.       Koka risnudlar enl förpackningen.

8.       Förberedd de övriga ingredienserna.

9.       Lägg lite risnudel, vårlök, koriander, mynta, basilika och böngroddar i en skål. Lägg nötköttskivor överst i skålen.

10.   Häll över buljongen.

11.   Servera med pressad limesaft, pho paste och sriracha sås.

 

( Kan även koka upp nötkött om man inte vill äta det rått)

 

 

 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0