Vietnamesiska Crepes

· 220g rismjöl
· 2 msk maizena
· 1 x 400ml kan kokosmjölk
· 310ml (1 1/4 koppar) isvatten
· 1 tsk mald gurkmeja
· 1 tsk socker
· 1/2 tsk salt
· En nypa vitpeppar
· 2 matskedar jordnötsolja
· 1 gul lök, skuren i tunna klyftor
· 300g fläsk, tunt skivad
· 12 kokta räkor, skalade, grovt hackad
· 130g böngroddar
· salladsblad
· Färska myntablad, för att tjäna
Nuoc cham
· 60ml fisksås
· 60ml färsk lime juice
· 1 1/2 msk vatten
· 1 msk strösocker
· 1 lång färsk röd chili, halve, urkärnad, finhackad
· 1 vitlöksklyfta, finhackad
För att göra nuoc cham, kombinera fisksås, limejuice, vatten, socker, chili och vitlök i en liten skål. Rör tills sockret löser sig.
Rör mjöl, kokosmjölk, vatten, gurkmeja, socker och salt i en skål. Krydda med vitpeppar. Täck och ställ i kylen i 1 timme eller över natten för att vila.
Hetta upp en 20cm non-stick stekpanna på hög värme. Tillsätt 1 msk olja. Stek lök och fläsk i 5 minuter eller tills den blir gyllenebrun. Lägg över på en tallrik. Torka pannan ren.
Pensla pannan med en fjärdedel av resterande olja. Värm på medelhög värme tills pannan blir varm. Lägg en fjärdedel av mjölblandningen, virvlande smet för att täcka pannan och något upp sidan, lägg på lock och ”koka” i 5 minuter eller tills undersidan är gyllenebrun. Placera en fjärdedel av kött blandning och en fjärdedel av räkor på halva pannkaka. Toppa med en fjärdedel av böngroddar. Vik över. Lägg över till en tallrik och täck med folie. Upprepa med resterande olja, mjöl blandning, fläsk blandning, räkor och böngroddar. Skär varje pannkaka i fyra delar och servera med sallad och mynta.
För att göra detta lättare finns det färdigbland mjöl som man bara tillsätter vatten.
